Matematică, întrebare adresată de 1DianaMaria3, 8 ani în urmă

Exercițiul din poză
Mulțumesc!​

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de albatran
3

Răspuns:

Explicație pas cu pas:

g(x) =x-n

y=x-n

y+n=x

x=y+n

f^(-1)(x) =x+n=(m+1)x-3

identificam coeficientii

1=m+1................m=0

n=-3

Verifuicare

deci functiile sunt

f(x) =x-3 si g(x) =x+3  

poti verifica rapid ca f°g=g°f=x= 1f (functia identica, zisa si 1f, o sa vezi tu in  cl 11 sau 12 ani de ce, pt ca este elementul de efect nul la operatia de compunwere a functiilor)

deci BINE REZOLVAT


1DianaMaria3: Mulțumesc foarte mult!!!
albatran: salut, stelutze, o, mie??
Răspuns de targoviste44
3

\it g(x)=x-n \Rightarrow x-n=y \Rightarrow x=y+n \Rightarrow g^{-1}(x)=x+n \\ \\ f = g^{-1} \Rightarrow (m+1)x-3 =x+n \Rightarrow \begin{cases} \it m+1=1 \Rightarrow m=0\\ \\ \it n=-3\end{cases}


1DianaMaria3: Mulțumesc foarte mult!
Alte întrebări interesante