exercitiul subliniat
va rog sa-mi demonstrati
dau coroana
Anexe:
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
1
√4-2√3 - √4+2√3+5
Rezulta:
√4-2√3= √4-√12 // Am introdus in radical
Acum aplicam formula radicalilor dublii:
C^2=A^2-B // A= 4, B= 12
C^2=16-12
C^2=4
C=2
√4-2√3= √(A+C)/2 - √(A-C)/2
√4-2√3=√(4+2)/2 - √(4-2)/2
√4-2√3=√3-1
Acum ca sa economisim timp nu mai calculam si √4+2√3 deoarece il avem calculat mai sus in varianta cu " - ".
Deci tot ce trebuie sa facem e sa punem in loc de " - " , " + ".
Rezulta:
√4+2√3= √3+1
Deci in final vom avea:
√4-2√3 -√4+2√3 +5= √3-1 -√3-1+5= 3 care apartine lui N.
Sa ai bafta!
Rezulta:
√4-2√3= √4-√12 // Am introdus in radical
Acum aplicam formula radicalilor dublii:
C^2=A^2-B // A= 4, B= 12
C^2=16-12
C^2=4
C=2
√4-2√3= √(A+C)/2 - √(A-C)/2
√4-2√3=√(4+2)/2 - √(4-2)/2
√4-2√3=√3-1
Acum ca sa economisim timp nu mai calculam si √4+2√3 deoarece il avem calculat mai sus in varianta cu " - ".
Deci tot ce trebuie sa facem e sa punem in loc de " - " , " + ".
Rezulta:
√4+2√3= √3+1
Deci in final vom avea:
√4-2√3 -√4+2√3 +5= √3-1 -√3-1+5= 3 care apartine lui N.
Sa ai bafta!
Nyxye:
multumesc mult
Alte întrebări interesante
Matematică,
8 ani în urmă
Engleza,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Istorie,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă