Limba română, întrebare adresată de anastaya, 7 ani în urmă

exlică, în spaţiul rezervat, prin ce impresionează chipul domnitorului ștefan cel mare. Argumentează-ți răspunsul cu patru exemple din text. la scrierea textului, vei ține cont de următoarele cerinţe: prezentarea faptelor și trăsăturilor domnitorului; formularea concluziei despre importanța personajului in istoria neamului nostru; respectarea părților textului. ​vă rog repede!!​

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Komisarul
3

Răspuns:

Salut! Hai sa vedem ce spunem!

Stefan impresioneaza prin " tripla maiestate" ( desi istoria spune ca era un om mic la stat!), adica nu doar varsta pe care si-o arata cu demnitate, cat .. " acea intiparita de faima-nvingatoare", "gloria mareata" si "cununa de aur" pe care tara i-a pus-o tocmai pentru dragostea de tara, pentru faptele eroice si bataliile castigate in fata cotropitorilor, pentru "salvarea tarii cand tara patimeste!"

Stefan cel Mare a fost perceput de istorie si nu numai ca un domnitor care   a adus Modova la stadiul de stat independent, infloritor si dezvoltat atat cultural, cat si social, care a   "stralucit" in cei 47 de ani de domnie prin fapte eroice, prin dreptate, prin neatarnare in fata Portii,  prin iubire fata de cei multi si napastuiti .

Explicație:

Alte întrebări interesante