Limba română, întrebare adresată de maina85, 8 ani în urmă

Explică ce te impresionează în fiecare fragment.

" Seara își face apariția Fecioara Maria sub chipul unei femei obișnuite pe care Therapion nu o cunoaște. La întrebarea ei, călugărul îi spuse că așteaptă moartea nimfelor pentru ca apoi sa domnească în ținut pacea lui Dumnezeu."

"Peșterile îmi sunt dragi și îmi este mila de aceia care caută în ele adăpost. Într-o peșteră lam născut pe fiul meu și tot într-o o peșteră lam încredințat fără teamă morții ca să se iinască pentru a doua oară înviind."

" De sub veșmântul ei ieșeau nenumărate sunete, mărunte, țipătoare. Îl desfăcu iar călugărul Therapion văzu că duce în cutele haine sale sute de tinere rândunele. Ea își deschise larg brațele ca pentru rugăciune și lăsă păsările să își ia zborul. "

" Rândunelele libere au zburat în cerul serii înscriind pe el cu ciocul și cu aripile semne de neînțeles. "

" Călugărul Therapion a coborât în sat iar a doua zi când sa întors să slujească liturghia, a găsit peștera nimfelor plină de cuiburi de rândunele. Au revenit apoi în fiecare an, intrau și ieșeau din biserică, harnice să hrănească puii ori să își întărească sălaș urile de lut.Therepion se oprea adesea din rugăciune ca să se uite cu duioșie la jocurile și iubirile lor prin care prihania nimfelor se mântuia neprihănirea rândunelellor. "​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de tracheflorinap9v7b9
2

Răspuns:

Ceea ce mă impresionează este că Fecioara Maria a venit pe Pământ pentru a-l face pe Călugărul Therapion să-și schimbe părerea față de nimfe, iar mai apoi să-și schimbe planul pe care îl pusese la cale. Și chiar dacă Călugărul era puțin cam suspicios după cum reiese, Acesta i-a demonstrat că dreptatea este de partea ei prin această minune pe care a pricinuit-o. Ea nu a stat mult la vorbă, ci a trecut la fapte pentru a-i arăta acestuia că planul lui nu este corect. Acest fragment m-a impresionat și prin faptul că deși ceea ce oamenii făceau nu era întru-totul corect față de Religie și Dumnezeu, pentru că se închinau nimfelor după cum știm din alte părți ale textului, Dumnezeu tot a trimis-o pe Fecioara Maria pentru a le ajuta pe acestea. Iar, apoi ceea ce m-a impresionat este că acest călugăr a ascultat-o pe Fecioară

Alte întrebări interesante