Istorie, întrebare adresată de katea2004, 9 ani în urmă

explica de ce in evul mediu singura carte pe care o cunosteau oamenii era Biblia

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
9
biblia este o carte sfanta in care oamenii. citesc cu atentie, si respect. in evul mediu oamenii citeau doar biblia deoarece era singura carte buna de citit adica nu aveau alte carti ca in ziua de azi!
Răspuns de danna10
7
Motivul principal era dominatia religiei. In Evul Mediu oamenii aveau incredere numai in Dumnezeu si nu agreeau teoriile stiintifice de teama Bisericii Catolice de la Roma si de frica pe care o raspandea Inchizitia, arederea pe rog si alte pedepse. Astfel, ei erau fortati, intr-un fel, sa nu dea crezare, sa nu citeaasca/ cumpere alte carti in afara de cele religioase, iar in mod evident, cea mai cunoscuta si accesibila carte religioasa era Biblia. Chiar daca ai fi auzit de alte carti, erai pus la tacere imediat daca doreai sa vorbesti despre ea. In al doilea rand, erau foarte multi oameni saraci care lucrau pentru cei bogati, se duceau la biserica si pur si simplu nu aveau cum sa fi auzit despre alte carti, din cauza limitarii care le era impusa.


Sper ca te-am ajutat.Nu am copiat,asta e doar ce cred, mai ales ca nici eu nu stiu sa argumentez 'pompos' lucrurile astea istorice. :/ Oricum, succes la scris! Poate coronita?

danna10: Imi dai coronita te rog? Chiar am.nevoie
danna10: nu vorbeam despre tine mai ales ca eu am scris comentariul
danna10: si ea o sa aleaga nu tu
danna10: oricum nu-mi pasa fiindca nu poti trece as la alt nivel
danna10: asa*
danna10: nu-i problema. Mai ales ca am fist confuza cu chestia asta
danna10: fost* lol
Alte întrebări interesante