Explica înțelesul proverbelor:Frica pazeste pepenii. Iepurele se sperie și de umbra sa. La placinterior înainte,la razboi inapoi
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
31
Explicația proverbelor.
╔════════♥
Bună!
╚════════♥
╔════════♡
Răspuns:
╚════════♡
- FRICA PĂZEȘTE PEPENII - proverb care marchează importanța fricii în firea umană, aceasta fiind necesară și cu folos atunci când dorești să aperi ceva/ să ocrotești. Astfel, bunurile, ființele dragi, simbolizate în proverb de pepeni, nu ar putea fi protejate fără exitența fricii, care, în anumite momente demonstrează umanitatea, dorința de conservare și de apărare și care are un rol contructiv, mărind rolul prevenției.
- IEPURELE SE SPERIE ȘI DE UMBRA SA - proverb care marchează frica și îngrijorarea iepurelui, care știind că este un animal vânat ajunge să fie oricând în altertă și chiar umbra sa îl sperie. Astfel, acest proverb are rolul de a-l instrui pe om că doar cel fricos se teme chiar și de propria persoană, fiind mereu în gardă în față pericolelor. Însă, pragmatismul și prevenția au un rol important și benefic doar atât cât nu devin obsesive pentru oameni.
- LA PLĂCINTE ÎNAINTE, LA RĂZBOI ÎNAPOI - proverb care are rolul de marca natura umană schimbătoare, astfel, termenul "plăcinte" are rolul de a marca cât de aproape pot fi unii oamenii unii de alții, iar termenul "război" are rolul de a marca cât de dezbinați pot fi oamenii atunci când este greu. Astfel, în final, foarte puțini oameni apropiați pe care unii îi consideră prieteni rămân, cu adevărat, la greu pentru prietenii lor. Natura umană fiind schimbătoare, aceștia pot da repede înapoi de la primul obstacol sau ghinion a celor de lângă ei.
╔════════♡
Explicație:
╚════════♡
- PROVERBUL reprezintă o învățătură populară și morală născută din experiența oamenilor. Este marcat de o exprimare sugestivă, metaforică, având mereu tâlc.
╔════════♥
Succes!
╚════════♥
Anexe:
Alte întrebări interesante
Matematică,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Limba română,
8 ani în urmă
Istorie,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă