Biologie, întrebare adresată de stefanbujenita23, 8 ani în urmă

Explica noiunile: divizibilitate pulverizare difuziune solubilitate diluare​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de UnicornGalaxy1
6

Divizibilitatea

divizibilitatea în fizică este calitatea exactă sau exactă pe care un corp sau un obiect posedă să o împartă în părți egale. În lumea fizicii, obiectul menționat poate fi la fel de mare ca și universul și cel puțin un atom (care este cunoscut ca cea mai mică unitate a unui element chimic și deci a oricărei materii).

Categoriile sunt: •Testele de laborator privind divizibilitatea;

• Divizibilitatea în proiectele de cercetare;

•Max Planck și limitele divizibilității

După acestea mai avem despre :

Pulverizare

La acest capitol nu am știut...., îmi pare rău.. .

Difuziune

Difuziunea este pătrunderea moleculelor unui corp, printre moleculele altuia, fără să existe curgere. Difuzia explică fluxul net al moleculelor dintr-o regiune de concentrație mai mare la una dintre concentrație mai mică, dar este important de remarcat faptul că difuzia, de asemenea, apare atunci când nu există nici un gradient al concentrației. Rezultatul este o amestecare treptată a particulelor. Într-o fază, cu temperatură uniformă, fiind absente forțe externe nete care acționează asupra particulelor, procesul de difuzie va duce în cele din urmă în amestecarea completă. Exemplu: cerneala și apa. Se auto-amestecă, deci nu există curgere.;

Mai departe:

Solubilitatea ( am avut-o la un proiect )

Solubilitatea indică gradul în care o substanță pură se poate dizolva într-un dizolvant, alcătuind o soluție omogenă unde repartizarea atomilor, moleculelor și ionilor este uniformă. Pentru lichide parțial miscibile reciproc, care formează o soluție eterogenă cu cel puțin 2 faze lichide (lichid multifazic) solubilitatea se denumește miscibilitate. Dizolvantul în modul cel mai frecvent este un lichid, dar sunt și unele excepții când unii dizolvanți sunt:

solide ca în cazul aliajelor, sticlei, ceramicii, semiconductoare sau

gaze ce dizolvă solide sau lichide, de obicei la temperaturi și presiuni înalte ca de exemplu silicea în vapori de apă în anumite procese geochimice.

Exemplu de solid care a fost dizolvat într-un solvent corespunzător (stânga) în comparație cu o suspensie și un fenomen de precipitare.

În funcție de cantitatea de substanță dizolvată, soluțiile se clasifică în:

soluții saturate: care conțin cantitatea maximă de substanță dizolvată la o anumită temperatură.

soluții nesaturate: în care se mai poate dizolva o cantitate de dizolvat până la saturație ;

Mai departe:

Diluarea

 A micșora concentrația unei soluții. A (se) atenua.

Adică atunci când ai apre exemplu un sirop prea dulce și va trebui să diluezi concentrația de sirop, pe care tu o ai , da?

Adăugând puțină apă, astfel se va dilua concentrația substanței cu substanța care diluează, adică apa .

Sper că te-a ajutat acest răspuns detaliat !!! O seară frumoasă în continuare să ai !!!

;33. ;-; :))))

Alte întrebări interesante