Limba română, întrebare adresată de bianca0214, 9 ani în urmă

explica sensul afirmatiei; prin valmasagul unei metropole in mijlocul necunoscut si al noutatii se largeste perspectiva spre tine insusi

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de aldeaalexandru0
10
     Consider că respectiva afimația se referă la cunoașterea de sine, aceasta neputând fi atinsă niciodată din propriul spațiu. Cum adică? Fiecare om, oricât de activ este, are propria zonă de comfort. 
     Unii nu vor să meargă la film pentru că prietenul X nu vrea să meargă, nu dorește să alerge pentru că el consideră că nu va putea face față comparativ cu prietenul Y, iar exemplele pot continua. 
     Însă în momentul în care te afli în mijlocul "unei metropole, în mjlocul necunoscutului și al noutății", adică în momentul în care te desprinzi de vechile deprinderi, când ajungi să faci anumite lucruri datorită simplului fapt că vrei, când nu mai este nevoie să treci prin sita părerilor pe care cunoștințele le au despre tine, abia atunci ajungi să te cunoști pe tine.
     Socrate spunea "Cunoaște-te pe tine însuți", dar nu pe tine cel care face lucrurile enumerate de mine mai sus, ci partea ta rațională, lăsând pentru moment la o partea partea emoțională.
Alte întrebări interesante