Limba română, întrebare adresată de ilincamaria532, 8 ani în urmă

Explica sensul expresiilor și alcătuiește cu trei dintre ele enunțuri :

cerul ... sa lasat jos

încoace si-n colo

strângeri de mana

trag cu coada ochiului

scurt pe doi

scos la pensie

s-o luam din loc



Repedeeeee în câteva minute trebuie sa plec !!!!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de tinabetyse
150

Răspuns: Expresia intai are semnificatia de trecere a timpului, de schimbare a culorii cerului, de aplecare in jos, de apasare a cerului. ( Ps: se scrie "s-a lasat")

Expresia a doua are semnificatia necunoscutului, nu se stie o locatie exacta, este peste tot, este si incoace si incolo.

Expresia a treia semnifica respect, un aspect moral, o cunoastere/recunoastere in care fiecare dintre persoanele ce isi strang mana se respecta.

Expresia a patra poate insemna o vointa dorita a fi mascata, o dorinta ce nu se vrea a fi văzută: persoana vrea sa se uita undeva, dar totusi nu vrea sa ii fie vazuta curiozitatea, asa ca nu isi intoarce si capul si nici nu isi misca ochii intr-un mod vizibil, ci intr-un mod imperceptibil.

Urmatoarea expresie poate exprima o impunere a descrierii unei situatii intr-o maniera destul de simplista (scurta), "pe doi" se poate referi la principiul cauza-efect, care a fost evenimentul, ce a cauzat evenimentul, care este efectul.

Penutima expresie inseamna o persoana aflata in situatia de a se pensiona, fie din cauza unui neajuns medical - fizic sau psihic, fie din cauza inaintarii in varsta.

Ulima expresie exprima intentia unuia dintre protagonistii dialogului de a pleca din zona respectiva cat mai repede.

Mult succes.

Explicație:

Alte întrebări interesante