Matematică, întrebare adresată de micuvalentina61, 9 ani în urmă

Explicați ce este greșit în enunțurile urmatoare si corectați-le:
1)Maria are o caligrafie frumoasă.
2)În primavara se vor organiza alegeri electorale.
3)Concluzia finală a lucrării a fost apreciata de toti participantii la aceasta manifestare comemorativa in memoria marelui romancier epic Liviu Rebreanu .
4)Dupa ce a fost internat la spitalul clinic in urma unei hemoragii de sange ,bunicul a fost tratat cu un medicament folosit doar pe cobaii de experienta si iar si-a redobandit vitalitatea sa.
5)Mijloacele mass-media au prezentat ieri noi aspecte ale contrabandei ilegale cu țigări.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Andreea9
201
1) Maria are o caligrafie frumoasă. (aici este prezentă o greșeală de exprimare numită pleonasm,deoarece caligrafie înseamnă scris frumos)
2) În primăvară se vor organiza alegeri electorale.(pleonasm,deoarece este folosit după alegeri cuvântul electorale)
3) Concluzia finală a lucrării a fost apreciată de toți participanții la această manifestare comemorativă în memoria marelui romancier epic Liviu Rebreanu.(pleonasm,deoarece comemorativ înseamnă în memoria)
4) După ce a fost internat la spitalul clinic în urma unei hemoragii de sânge,bunicul a fost tratat cu un medicament folosit doar pe cobaii de experiență și iar și-a redobândit vitalitatea sa. (pleonasm,hemoragia nu poate fi altfel decât de sânge)
5) Mijloacele mass-media au prezentat ieri noi aspecte ale contrabandei ilegale cu țigări.(pleonasm,contrabanda este oricum inegală,deci cuvântul ”ilegală” nu își are rostul în propoziție)

P.S. Pleonasmul este o greșeală de exprimare care constă în folosirea alăturată a unor cuvinte sau construcții cu același înțeles!
Alte întrebări interesante