Informatică, întrebare adresată de ninosanda17, 7 ani în urmă

explicati rolul client-serverului dupa urmatorul algoritm: a) nivelul intelegere, utilizare, interactivitate:​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de gabrielaschuster
0

Răspuns:

În contextul unui sistem client-server, clientul reprezintă aplicația sau echipamentul care accesează serviciile oferite de server. Serverul, pe de altă parte, este echipamentul sau aplicația care oferă serviciile și le pune la dispoziție clientului.

La nivelul înțelegerii, clientul trebuie să înțeleagă cum funcționează serviciile oferite de server și cum să le acceseze. La nivelul utilizării, clientul trebuie să știe cum să folosească serviciile oferite de server în scopul său. La nivelul interactivității, clientul și serverul interacționează prin intermediul unei conexiuni de rețea, clientul trimițând cereri către server și serverul returnând răspunsuri la aceste cereri.

În general, rolul client-serverului este de a permite accesul la servicii și resurse distribuite pe mai multe echipamente sau aplicații prin intermediul unei rețele de calculatoare. Acest lucru poate include accesul la informații stocate într-o bază de date, accesul la servicii de calcul sau de procesare a datelor, sau accesul la alte tipuri de servicii oferite prin intermediul rețelei.

Sper ca te-am ajutat!

Alte întrebări interesante