Istorie, întrebare adresată de padurariui10hb2020, 8 ani în urmă

Explicaţi termenii:

Democratic

Antidemocratic

Dictatorial

Autoritar

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de andreeapricop141
1

Răspuns:

Democratic =Democrația este un regim politic care se bazează pe voința poporului. Principiile de bază ale democrației sunt votul universal și suveranitatea națiunii. De esența democrației moderne ține respectarea drepturilor omului, pluripartidismul, limitarea și separarea puterilor în stat.

Antidemocratic =ANTIDEMOCRÁTIC, -Ă, antidemocratici, -e, adj. îndreptat împotriva democrației. În politica internațională există în prezent două tendințe profund deosebite – tendința imperialistă, antidemocratică și cea antiimperialistă, democratică.

Dictatorial =DICTATORIÁL, -Ă, dictatoriali, -e, adj. De dictator, impus cu forța. Atitudine dictatorială. Măsuri dictatoriale. ◊ (Adverbial) Astfel [prin discuțiile colective] se va contribui și la evitarea distribuțiilor alcătuite dictatorial de către unii regizori.

Autoritar =AUTORITÁR, -Ă, auroritari, -e, adj. Căruia îi place să uzeze (și uneori să abuzeze) de dreptul de a comanda, de a da dispoziții; care găsește satisfacție în faptul de a fi ascultat. Om autoritar. ** Care impune ascultare, care nu admite replică.

Alte întrebări interesante