Expresia functiei liniare f:R sageata R , f(x) egal cu ax+b,stiind ca f(0)+f(x) egal cu 2x+6 este?
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
0
f(0) = a*0 + b = b
f(x) = a*x + b
=> f(0) + f(x) = a*x + 2*b
Stiim ca f(0)+f(x) = 2*x + 6
Din ultimele doua => a*x + 2*b = 2*x + 6
Se egaleaza coeficientii lui x si termenii liberi.
=> a = 2 si 2*b = 6
Deci b = 6/2 = 3
f(x) = a*x + b
=> f(0) + f(x) = a*x + 2*b
Stiim ca f(0)+f(x) = 2*x + 6
Din ultimele doua => a*x + 2*b = 2*x + 6
Se egaleaza coeficientii lui x si termenii liberi.
=> a = 2 si 2*b = 6
Deci b = 6/2 = 3
Miki1717:
=> ax+b = 2*x + 3
Răspuns de
1
a ·0 + b + a·x + b = 2x + 6
a · x + 2b = 2x + 6
egalam : a· x = 2·x ⇒ a = 2
egalam 2b = 6 b = 3
f(x) = 2x + 3
a · x + 2b = 2x + 6
egalam : a· x = 2·x ⇒ a = 2
egalam 2b = 6 b = 3
f(x) = 2x + 3
Alte întrebări interesante
Matematică,
9 ani în urmă
Chimie,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Limba română,
10 ani în urmă