Limba română, întrebare adresată de sofianalexe, 8 ani în urmă

Exprima in 5-10 randuri opinia cu privire la statutul de persoane sau de personaje a celor care au castigat premiul Nobel, amintiti in textul de mai jos.

Pentru că jocurile sunt mai greu de anticipat decât în trecut, AFP a realizat o listă cu cele mai inedite situaţii în care câştigătorii premiilor au aflat despre succesul lor. Americanul Louis Ignarro a aflat în avion că a obţinut Nobelul pentru Medicină, în 1998, dar legătura telefonică s-a întrerupt imediat. Până la aterizare, Ignarro a fost convins că ai lui colegi s-au ţinut de farse. Tot în aer a primit vestea şi elveţianul Richard Ernst (premiul pentru Chimie, 1991), prin vocea comandantului aeronavei. Laureatul la categoria Literatură din 1999, Günther Grass, urma să se aşeze pe scaunul dentistului când a aflat că a fost "înnobelat". Nu şi-a anulat programarea.
Mulţi laureaţi au fost sunaţi noaptea pentru a primi vestea şi felicitările. Indianul Amartya Sen (Economie, 1998) s-a speriat, convins că s-a întâmplat ceva cumplit. În schimb, americanul Martin Chalfie (Chimie, 2008) nu s-a lăsat trezit de soneria telefonului. A crezut că cineva sună la apartamentul vecinilor. "M-am trezit abia la
6 dimineaţa, mi-am amintit că la ora asta s-o fi acordat deja premiul pentru Chimie şi mi-am spus: «Ia să vedem ce papagal a câştigat anul ăsta!». M-am aşezat la calculator şi, surpriză: papagalul eram eu", îşi aminteşte Chalfie.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de molena3
3
Câștigătorii premiului Nobel sunt niște personaje care au aflat pe rand în situații inedite despre succesul lor în câștigarea premiilor. Ei pot fi numiți personaje pentru ca tot ceea ce ei povestesc despre aflarea vestii ca sunt câștigătorii premiului are haz . Cu toții au avut parte sa se afle în locuri nepotrivite și sa fie foarte surprinși de vestea pe care o primeau crezând chiar ca li se face o farsa.
Alte întrebări interesante