Istorie, întrebare adresată de florinainol, 9 ani în urmă

Exprima-ti opinia cu privire la miscarile religioase aparute in evul mediu

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de pericle
21
Miscarile religioase sin Evul Mediu (ex : cruciade) au avut mai mult scop de a cuceri si de a lua bogati din orientul mijlociu.Aceste cruciade erau trime m-ai ales in tara sfanta Israel pentru a „crestina” populatia de acolo(arhiepiscopii vroiau decat pamanaturile si bogatiile de acolo).In orce caz, cruciadele s-au luptat mult cu musulmani. 
Alte miscari religiase sunt si:Marea scisma,inchizitia si protestarismul.                Marea schisma(schisma=rupere,despartire) a fost ruperea religii crestine in doua : catolici(in vestul Europei cu centrul la Vtican si reprezentant Papa) si crestini ortodocsi(in estul Europei la Constantinopol cu reprezentant Patriarhul)
Inchizitia era in Europa occ.(Italia, Spania,Franta,Germania ,Belgia si Olanda).Perioada aceasta se m-ai numea si „Evul Mediu Intanecat” pentru ca inchizitea se ocupa sa nu existe oameni culti(in afara bisericii) pentru ca acestia se presupuneau atei si pentru ca acestia gaseau raspunsuri stiintifice,inchizitia se ocupa sa nu existe oameni de alte religii decat catolica(oamenii erau ingroziti pentru ca inchizita exagera si puteai sa mori nevinovat).
Iar noua religie care a aparut in Evul Mediu este religia Protestanta(englezii sunt protestanti in mare parte).Aceasta religie a aparut in Germania,facuta de Martin Luther acesta aratandu-i Papei „cele 10 teze”.
In concluzie eu spun ca miscarile reigioase din Evul Mediu au schimbat harta lumii si  au blocat pe o perioada lunga de timp  evolutia civilizatiei umane
Alte întrebări interesante