Limba română, întrebare adresată de teleagabeni, 8 ani în urmă

Exprimă-ți opinia intr-un text argumentativ de 150-300 cuvinte despre interesul cititorilor pentru viața marilor scriitori .

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Newintown2018
51
Am iubit sa citesc din totdeauna. De fapt de cand am invatat sa descifrez semnificatia literelor din carti. Si o data cu aceasta dragoste a aparut o noua pasiune. Sa aflu cine a scris , cine a fost acea persoana care a reusit sa transpuna atat de minunat in cuvinte o poveste de neuitat.
Asa am ajuns la aceasta concluzie pe care v-o prezint in cateva randuri.
In opinia mea marii scriitori au fost si vor fi mereu o sursa de inspiratie pentru cititori. 
In primul rand, o data cu placerea si intelegerea textului lor , cititorii se intreaba cine a fost acea persoana. Unde s-a nascut, cum a crescut , ce influenta au avut cei din jurul lui in devenirea lui ca mare scriitor. Asa ajungem sa citim cu aviditate cine le-au fost parintii, unde a facut scoala, cine l-a influentat si cine l-a ajutat in traseul lui. Cautam puncte de reper pentru noi insine.
In al doilea rand citind opera si biografia autorului orice cititor poate observa cu usurinta cum acestea doua sunt strans legate intre ele. Un exemplu in acest sens este Amintiri din copilarie in care Ion Creanga isi descrie intr-un mod fascinant, propia lume a copilariei sale.
In alta ordine de idei, un cititor pasionat își dorește să afle mai multe despre autorul preferat, sa poata descoperi lumea celui care i-a incantat ochii si mintea cu operele sale . Asa ajungem sa vizitam case memoriale, muzee dedicate acestora. 

IN concluzie, marii scriitori sunt si vor fi surse de inspiratie, modele de urmat pentru cititorii pasionati , atat prin opere dar si prin viata lor
Alte întrebări interesante