Limba română, întrebare adresată de anghelina, 8 ani în urmă

Exprimati-va atitudinea fata de afirmatia de mai jos.Argumentati. Nu sint atitia ochi pe pamint cita frumusete in jur.(Grigorie Vieru) DAU COROANA VA ROG FRUMOS URGENT de vreo 20 de rinduri multumesc frumos

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de fanamichaeljacoxhrb2
93
Grigore Vieru vrea sa transmita faptul ca ne preocupa prea mult viata cotidiana, decat sa ne oprim din alergatul acesta de zi cu zi si sa ne bucuram de ceea ce ne ofera natura.
Nu avem cum sa percepem cu ochii, cata frumusete ne ofera natura, prin simplu fapt ca adie vantul, nu stim sa ne bucuram de ceea ce este frumos, nu putem,fiinte fiind sa facem din tot ce ne este oferit, arta. Pe Pamant sunt mai multe frumuseti ce ochii nu le pot cuprinde, frumuseti care nu incap in raza privirii noastre.
Orizonturi ce ne sunt indepartate si nu indraznim sa ne detasam sa le observam. Lucruri pe care nu le vom descoperi, activitati pe care nu o sa ajungem sa le facem, fie din cauza fricii fie din cauza structurii noastre. Ochii sunt reflexia sufletului, astfel putem vedea frumusetea daca inauntrul nostru nu zace asa ceva?
Nu vom ajunge sa cunoastem cate sunt frumoase in jurul nostru decat daca ne dorim , luptam si convingem sufletul ca ochii vor sa vada tot ce le este placut si astfel ceea ce Grigore Vieru a vrut sa ne faca sa intelegem o sa-si indeplineasca obiectivul de a ajuns la un popor care il poate asculta si ii urmeaza cele lasate in urma.

anghelina: multumes mult
Alte întrebări interesante