Ed. tehnologică, întrebare adresată de Utilizator anonim, 8 ani în urmă

Extrage din text substantivele de genul feminin, numărul plural.




La începutul lumii toate păsările erau albe. Într-o zi împăratul lor le-a chemat la dânsul. Le-a privit și a început să le vopsească cu diferite culori, dându-le nume. Spre seară veni o păsărică mică-mică. Întârziase din cauză că se încurcase prin niște scai de nu putu ieși până atunci.
Văzând împăratul lor că pasărica n-a întârziat din neascultare sau lene, a vârât periuțele prin toate culorile rămase și a vopsit-o. De aceea sticletele și acum are pene albe, cărămizii , galbene, roșii. I-a pus numele sticlete. Dar din pricina întârzierii lui printre scai, unde-și căuta mâncare, i-a rămas porecla scaier.



Răspunsuri la întrebare

Răspuns de monicalexandraandrei
15

Răspuns:

Sper ca te-am ajutat!! :))

Explicație:

Substantivele la genul feminin, nr plural sunt:

păsările, culori, periuțele, culorile, sticletele, sticlete,


Utilizator anonim: cel mai bun nati coroana
monicalexandraandrei: Multumesc! Ma bucur ca te-am ajutat! :)) Si ca sa ții minte, substantivele la genul feminin se recunosc dupa numarare. De exemplu, ,,pasarile". Zici o pasare, doua pasari. Trebuie sa se numere cu ,,o" si ,,doua". La masculin se numara cu ,,un" si ,,doi". Sper ca iti este de folos!
Răspuns de plamadealaeugenia79
0

Răspuns:

păsările,culori,părintele,sticlete.


monicalexandraandrei: Parintele nu este, deoarece este un substantiv comun simplu articulat cu articolul hotarat ,,-le". Ceea ce inseamna ca nu este la numarul plural si la singular!
plamadealaeugenia79: era periutele
plamadealaeugenia79: mam greșit umpic
monicalexandraandrei: Se intampla! :))
Alte întrebări interesante