f(x)= -x la a treia +3x+2
aratati ca lim din x tinde la 2 din f(x) supra x-2 este egal cu -9 , stiu ca se aplica formula dar poate cineva sa-mi explice fiecare pas ? Multumesc !
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
7
Poti folosi formula lui L Hospital , sau poti simplifica fractia prin x-2 si apoi sa treci la limita,
Eu voi folosi prima metoda
L=lim (-x³+3x+2)/(x-2) x→2
L=[-(2)³+3*2+2]/(2-2)=0/0 APlici teorema lui L `Hoaspital
L=lim(-x³+3x+2) `/(x-2) ` x→2
L=lim(-3x²+3)/1 x→2
L=-3*2²+3=-3*4+3= -12+3=9
Eu voi folosi prima metoda
L=lim (-x³+3x+2)/(x-2) x→2
L=[-(2)³+3*2+2]/(2-2)=0/0 APlici teorema lui L `Hoaspital
L=lim(-x³+3x+2) `/(x-2) ` x→2
L=lim(-3x²+3)/1 x→2
L=-3*2²+3=-3*4+3= -12+3=9
mariusbiologie:
L ' hospital , acum are sens , mersi frumos !
Alte întrebări interesante