Latina, întrebare adresată de 788, 7 ani în urmă

fa o compunere cu expresiile "a da apa la moara" "a face de oaie" "nici caine nici ogar" "a da apa la soareci" sau altele la alegere. compunerea poate fi cat de mare doresti​


Chris02Junior: la latina?

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Valdanet
0

Compunere cu expresiile "a da apă la moară", "a o face de oaie", "nici câine nici ogar", "a da apă la șoareci" sau altele la alegere

"Jocul de-a cuvintele"

Duminica trecută, eram câțiva prieteni în parc și după alergat, toți ne-am așezat pe iarba înaltă, verde și pufoasă pentru a ne odihni.

Dacă aveam cărți de joc am fi făcut un joc de cărți, însă Isabela a propus să spunem istorioare formate din expresii cu subînțeles.

Imediat m-am gândit la expresia "a da apă la moară", adică să încep eu prima, însă nu îmi venea în minte nici o expresie, așa că am amuțit.

Eram tristă că eu "am făcut-o de oaie", pentru că prietenii mei au început să se amuze încât eu am uitat și expresia și povestioara, dar am încetat de a mai "căuta acul în carul cu fân", că, poate, poate îmi vine ceva în minte.

David, un elev serios și inteligent mi-a venit în ajutor și, ca eu să nu fac "din țânțar armăsar", mi-a spus să fac o pauză, așa că m-am calmat și am dat cuvântul Elizei.

Eliza, care între timp se gândise ca nu cumva eu să "dau apă la șoareci" plângând din cauză că nu îmi aminteam nimic, a spus că nici ea nu știe ce expresie să folosească.

Vlad, care nu era "nici câine nici ogar" pentru că era foarte sensibil dar destul de inteligent și având și un mare simț al prieteniei, a schimbat toată discuția spre un alt subiect, mult mai ușor.

Eu, "cu lacrimi de crocodil" i-am mulțumit lui Vlad că am scăpat de a nu fi ironizată din cauză că "m-am împotmolit ca țiganul la mal" și cum înserarea cădea peste parc, am hotărât să plecăm pentru a nu ne prinde noaptea pe drum.

Experiența din parc a fost o bună ocazie de a-mi aminti de aceste expresii cu tâlc, rar folosite.

Succes!

Alte întrebări interesante