Limba română, întrebare adresată de Pesi, 8 ani în urmă

Fabula argumentare câinele și cățelul clasa. 6. Repedee( +premiu)

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Dariusandrei1234
7
cainele si catelul
Fabula este o specie a genului epic, in versuri sau in proza, de dimensiuni reduse, in care se prezinta o scurta intamplare ale carei personaje sunt animale , plante, fenomene ale naturii , personificate prin care se satilizeaza anumite moravuri deprinderi , mentalitati, sau greseli cu scopul de a le indrepta .
       opera literara cainele si catelul de grigore alexandrescu apartine speciei literare fabula , deoarece intruneste urmatoarele trasaturi: dimensiuni reduse, aspect de sceneta , caracter moralizator, personaje alegorice.
            in primul rand se observa faptul ca autorul sintetizeaza efectele omenesti prin intermediul personajelor de tip animal  cu scopul indreptarii lor . actiunea schematica  se bazeaza pe conflictul dintre caine si catelul samurache, cel din urma aderesanduse  cainelui samsan si celorlati caini mari cu,,fratii mei,, dar tocmai acesti caini vorbeau despre dorinta lor de egalitate, insa cu cei mai mai decat ei, nu cu cei mai mici decat ei.
      in al doilea rand defectele omenesti puse pe seama animalelor prin intermediul prelegerii.   cainele reprezinta omul mandru care vra aceleasi drepturi cu cei mai importanti, cei mai mari, iar catelul este cel mai mic, ce doreste o egalitate corecta , intre toti oamenii, insa fiind mai slab este amenintat.
 in concluzie prin argumentele sus mentionate , putem spune ca opera cainele si catelul este o fabula
Alte întrebări interesante