Limba română, întrebare adresată de BogdanCarciumaru, 8 ani în urmă

faceți introducerea și cuprinsul de la această compunere iar încheierea este mai jos (dau 5 stele,coroana și inimă și fac așa la toate răspunsurile voastre​

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de kaka10
1

Răspuns: Introdurece: Astazi m-am trezit devreme. Mi-am facut ghiozdanul si am plecat spre scoala. Cerul era senin si soarele imi incalzea corpul.

Cuprins: Atunci cand am ajuns in clasa, m-am asezat repede langa colega mea de banca, Irina(sau orice alt nume vrei tu). Prima ora era romana si mi-am scos caietele si manualele. Am observat, insa, ca toti colegii mei se uitau la mine cu ura si dispret. Chiar si Irina. Am intrebat-o:

-Ce se intampla?

-Cum adica? Nu iti dai seama ce ai facut? Nu pot sa cred ca ai impins-o pe Maria de pe scari vinerea trecuta!

-Poftim?

-Da! Si vezi ca Maria i-a spus dirigintei si o sa vorbeasca ceva cu tine la romana.

Nu puteam sa cred ca acea fata i-a pacalit pe toti din clasa ca am impins-o de pe scari. M-am ridicat repede sa ma duc la ea dar am vazut ca nu era in clasa, si nici prietenele ei, decat Dana care se ascundea intr-un coltisor al clasei ca sa nu o observ. I-am spus repede:

-Dana! Tu sigur ai fost de fata! Haide, ajuta-ma si pe mine, spune-le adevarul! Adevarul pe care si tu il stii! Nu am impins-o eu de pe scari!

Dar Dana nici nu s-a uitat la mine. Eram furioasa, trista si stiam ca ceva extrem de rau o sa se intample la romana. Fix atunci a intrat diriginta si m-a luat l-a intrebari.

-Ce faci, Elena? Incepi sa impingi copii de pe scari? Nu te stiam asa, sunt foarte dezamagita de tine...

-Doamna diriginta, va spun, n-am fost eu!

Dar doamna de romana nu mai voia sa auda nimic de la mine. Eram asa de suparata, dar am vazut-o pe Dana ridicand mana.

-Doamna diriginta, Maria a inscenat totul! Am vazut cand a rugat-o pe prietena ei, Sara sa o impinga ca sa poata sa dea vina pe Elena! Puteti sa va uitati pe camere.

Am fost salvata. M-am intors la Dana dar ea nu se uita la mine, era cu ochii atintiti la dirigintele care statea la catedra, gata sa imi faca raport disciplinar. Si asa a fost tot, doamna de romana a crezut-o pe Dana. Am fost cea mai recunoscatoare persoana.

     M-am ridicat din banca la pauza si m-am indreptat catre Dana. I-am intins mana si i-am multumit pentru ajutorul ei. Mi-a zambit cu simpatie. De atunci, stiu ca am un prieten adevarat care va fii acolo pentru mine mereu.

Explicație: Sper ca te-am ajutat!

Alte întrebări interesante