Limba română, întrebare adresată de ely114, 9 ani în urmă

faceți o compunere cu titlu poveste de craciun varog


ely114: Da
Deby1010: bine
ely114: hai
Deby1010: INCA NU E GATA
ely114: ok
mariaciobanuana: eu am scris 14 asa dar pe caiet iti ia mai mult
ely114: ok
ely114: trimito
Deby1010: daca mai astepti 10-15 min iti fac cea mai frumoasa compunere
Deby1010: am trimis-o

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de mariaciobanuana
118
Poveste de Craciun Este Ajunul Craciunului. Alina si familia ei se pregatesc pentru ziua urmatoare. Mama Alinei, face prajuturi , tatal ei este la cumparaturi impreuna cu fratele ei iar ea si sora ei, Daiana, impodobesc bradul . Dupa ce au terminat de impodobit , Daiana a ajutat-o pe Alina sa ii faca o scrisoare lui Mos Craciun. In dimineta de Craciun, Alina s-a trezit de dimineata si s-a dus sa vada ce a primit de la Mos Craciun. A fost fericita deoarece a primit ce si-a dorit. Seara, au asteptat invitatii, au prajituri fcaute de mama ei , ai facut poze cu bradul impodobit de ea si sora ei , au baut sucuri si sampanie cumparate de tatal si fratele ei si au mancat numai bunuri. Alina si familia ei au fost foarte fericiti! Draga Mos Craciun , Mi-as dori, ca de Craciun, sa imi aduci ...(scri ce vrei tu sa iti aduca mosul) Sper sa imi poti aduce ce ti-am cerut dar ... daca nu ai ce ti-am cerut , imi poti aduce altceva. La brad, ti-am pregatit niste lapte cald cu biscuiti. Sper sa iti placa! Eu am facut biscuitii . Multumesc pentru intelegere , Mos Craciun. Sa le fuci si altor copii cadourile dorote. Spor la lucru, Mosule!!! Te-am ajutat? 

Răspuns de Deby1010
139
Era Ajunul. Parfumul de scortisoara si portocale invaluia casuta bunicii  stramta si darapanata.Desi casa bunicii nu era una in tocmai frumoasa, mie imi placea.Bradul natural ajungea pana la tavan.BUNICUL SI Bunica se dusesera sa aduca bomboane pt copii .
Casele aveau caciuli de zapada iar afara Craiasa cernea cu sita deasa.Zapada parea un lan de diamante.
Eu si verisorii mei am plecat la colindat . Iazul de oglinda si cerul de cristal ne-au spus povesti minunate.
Cand am ajuns acasa eram foarte obositi mama si tata ne citeau povesti iar bunicii adormisera de mult.
Intr-un final eu si verisorii mei am adormit.Noi am avut o noapte minunata.
Dimineata cand ne-am trezit am avut parte de multe cadouri insa cunosteam pe cineva care ar fi avut mult mai mare nevoie de acele jucarii.eu le-am donat.Acum  am ramas cu cel mai mare dorinta pe care mi-am dorit-o de Craciun ,bucuria
Alte întrebări interesante