Limba română, întrebare adresată de ale2114, 9 ani în urmă

faceti o compunere de cel putin 10 randuri intitulata primavara
P.S Dau coroana!!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de atomicsquid
2
Primara

Anotimpul renasterii ajunge ,incet incet,pe meleagurile noastre infrigurate.Se scurge din muguri,dintre petalele delicate ale ghioceilor,se prelinge pe firele de iarba abia rasarite.Viata vibreaza in florile ce isi scutura pelerina alba,in pasarile ce isi incalzesc glasul suav,in pomii impodobiti cu globuri inmiresmate.Soarele arunca sageti aurii ,parca cu frica la inceput,mai apoi invaluind lumea in aurul sau,mangaind cu caldura sa obrajii rosii ai naturii.Isi impleteste razele cu norii albi si pufosi ,pictand pe cer un tablou mirific.In acest dans al naturii se alatura o randunica ce canta voioasa soarelui,cerului,pomilor,naturii.Se avanta in cer,ascunzandu-se de privirile insistente ale naturii,ce parca asteapta tonul pentru a alunga de tot iarna.Primavara este o floare delicata,o raza de aur,un zambet de copil.Primavara este metamorfoza.

ale2114: cel mai bun raspuns
ale2114: multumesc mult!!☆
atomicsquid: cu placere :)
Răspuns de MathGirl777
1
Primăvara

Ce anotimp minunat ! Toate ființele de pe lume apar si își trăiesc minunata viata ! O buburuza imi apare in cale spunând-umi:
-Nu va supărați , spuse ea cu glas firav , in ce an suntem ?
- 2017 !
- Multumesc.
Toate păsările cântau vesele de parca eram in rai si caprioarele zburdau ca niste purici ... (aici mai continui tu cu niste exemple de primăvara ) si in încheiere :
De asta eu iubesc anotimpul primăvara !

ale2114: am spus 10 randuri
Alte întrebări interesante