Limba română, întrebare adresată de andreimarius56, 8 ani în urmă

faceți o continuare la opera literară Moara lui Călifar de Gala Galaction max 100 cuvinte​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
2

Răspuns:

nu stiu cum dar o sa incerc

Răspuns de galaxy20080
5

Răspuns:

Fiind sigur ca aruncarea sa in iaz il va omori, Stoicea se trezeste totusi intr-o camera pustie, inconjurat de pereti din lemn, asezat pe un pat langa un geam. Geamul era facut din sticla mata, asa ca nu putea vedea mare lucru, deci decide sa iasa din camera respectiva pt a-si da seama unde se afla.

Totusi, ce vede il socheaza. Locul unde se trezise era interiorul moarei raposatului Califar si se pare ca Stoicea, omorandu-l, i-a luat defapt locul. Cuprins de manie, se arunca din nou in iaz, dar degeaba, se trezeste din nou in dormitorul rece. "Trebuie sa gasesc pe altcineva care sa-mi aduca sfarsitul pt ca, asa cum a spus mos Califar, blestematul poate iesi din aceasta cusca doar mort". Gandurile acestea ii cutreierau mintea pe parcursul urmatorilor 4 ani pe care i-a petrecut la moara. Nu putea sa plece de acolo. Daca se infometa, doar se alegea cu o durere de burta, nici gand de o eliberare a blestemului, asa ca tot ce putea face a fost sa astepte.

Asta pana cand, prima data dupa mult timp, zareste in apropierea noii lui locuinte pe cineva. El spera sa fie un barbat puternic, ca sa fie eliberat mai usor, dar defapt era o femeie firava, pierduta. Era Tecla, printesa cu care isi visase viitorul aflat in iluzia creata de Califar. S-a apropiat de ea, dar cand sa ajunga mai aproape sa o imbratiseze, orbit de iubirea pe care o simtise in de mult trecuta iluzie, aceasta il impunge cu un cutit in spate, astfel Stoicea este eliberat din blestem, dar inima ii ramane vesnic blestemata de durere.

Explicație:

Sper ca e ok, imi pare rau daca am intrecut nr de cuvinte, poti sa mai scurtezi din ea daca vrei. Succes!!!


andreimarius56: super
andreimarius56: ms mult
galaxy20080: cu placere
Matean: mersi
Alte întrebări interesante