Limba română, întrebare adresată de mihai1235476, 8 ani în urmă

Faceți un eseu de minim 250 de cuvinte in care sa Caracterizați cei doi părinți din hronicul și cântecul vârstelor de Lucian Blaga ,va rog este urgenttt

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de mihaiandrone778
3
În romanul Hronicul și cântecul vârstelor, Blaga conturează foarte bine portretul părinților, de unde deducem și importanța pe care aceștia o au pentru autor.
În cazul în care vei primi la școală tema de a scrie un eseu prin care să evidențiezi cum este construit portretul părinților în romanul Hronicul și cântecul vârstelor de Lucian Blaga, te sfătuim să consulți și materialul pe care ți-l pun la dispoziție profesorii noștri. Vei afla că Ana și Isidor Blaga sunt văzuți de către autor drept ființe sacre, iar pe tot parcursul romanului cuvintele „mama” și „tata” sunt scrise cu majusculă.

„Blaga înțelege importanța moștenirii fizice, dar mai ales a celei spirituale oferite de părinții săi. Din acest motiv, el meditează la arborele genealogic în vârful căruia se află, realizând că spațiul în care există (casa părintească, satul) păstrează nu doar amintirile sale, ci și pe cele ale strămoșilor lui. Castanul cel uriaș din grădina casei devine, pentru Blaga, populat de un spirit protector al familiei, care slujise neamul Blaga de-a lungul timpului. Odată cu moartea lui Isidor Blaga (tatăl scriitorului), sufletul castanului se stinge și el. Deducem de aici importanța și rolul tatălui în percepția copilului Blaga: acela de protector, element de legătură și, de ce nu, proprietar și suflet al familiei.





Este ok? Mai întâi citește l.

mihai1235476: Te rog sa l faci din nou dar sa fie mai ok și sa nu-și dea seama profa ca e luat de pe net
mihai1235476: Fă-l mai normal te rog
mihai1235476: Îmi trebuie urgent pt mâine te rogg
Alte întrebări interesante