Limba română, întrebare adresată de Utilizator anonim, 9 ani în urmă

Facetimi un eseu,,Invat sa fac fata riscrilor".Va rog mult ajutatima va dau 20 de puncte.Ms mult,anticipat


japiegeorgiana: nu era cumva riscurilor?
japiegeorgiana: nu-i nimic hai ca te ajut cu mare placere stai putin! :)
japiegeorgiana: npc

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de japiegeorgiana
8
                                          Invat sa fac fata riscurilor
  
      Ce ar fi cel mai rau decat sa nu poti face fata riscurilor. Trebuie sa incepem prin a fi mai mai calmi. Cu toti avem riscurii care nu ne lasa in pace. Ar trebui sa incercam sa le luam rand pe rand, adica cand vrem sa facem ceva ar trebui sa ne gandim si la riscurile ce pot apara. Nu ne ajuta cu nimic daca riscam, dar uneori ar trebui sa ne gandim la riscuri fiindca uneori poate nu sunt asa de mari. Uneori e bine sa riscam, dar ar trebui sa avem mare grija la ce ne aventuram. Putem sa mai facem fata riscuriilor daca intrebam pe cineva mai mare decat noi care stie ce consecinte pot aparea. La un anumit lucru ca sa nu apara riscurile putem cere ajutor cuiva care se pricepe. Ar trebui sa invatam sa nu ne lasam influentatii de riscurii.

Riscul este un pericol potential care poate afecta existenta, activitatea sau reputatia unei personae, organizatii/institutii sau unui sistem, si care se datoreaza actiunii sau lipsei de actiune din partea celor indreptatiti la aceasta. 

Exemple de situatii generatoare de risc: 

Actiuni ale beneficiarilor de proiecte care pot determina folosirea necorespunzatoare a fondurilor alocate.Aspecte legate de fazele de derulare a unui proiect: selectare, mod de desfasurare a achizitiilor publice, realizarea efectiva a proiectului etc. care pot influienta asupra unei implementari corespunzatoare.Schimbari organizationale ale beneficiarului : modificare locatie, modificari statutare, etc.)Schimbari in legislatie care ar putea afecta conditiile de implementare a proiectelor.
Si mai exista si multe alt riscurii cum ar fi cele care se leaga de sanatatea nostra.

Sper sa te ajute!!!!

japiegeorgiana: nu de ceam luat dintr-o carte
Alte întrebări interesante