Biologie, întrebare adresată de olly7, 8 ani în urmă

Factorii ce influențează aspectul fizic al unei persoane si cum . Alimentatia si sportul in perioada adolescentei.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de gatman
1
Aspectul fizic este influențat de mai mulți factori, cei mai importanți dintre ei sunt: alimentația, activitatea fizică și mediul ambiant. Alimentației îi revine un rol foarte important, deorece ''Ești ceea ce mănânci". Alimentele care le consmăm ne oferă energie și substanțe organice și anorganice pentru organis,mul nostru. O alimentație corectă facilitează un aspect fizic plăcut, culoarea pielii normală și regenerarea normală a țesutului epitelial în caz de detriorare a sa.
  Unele elimente necalitative pot cauza alergii sau intoxicații, persoanele alergice pot să înceapă să lăcrimeze și să se inflameze căile respiratorii.

Activitatea fizică ne ține corpul în formă. Sportul îmbunătățește circulația sângelui și ajută la un metabolism bun în special la adolescenți care sunt în perioada de dezvoltare. Sportul necesită energie care este utilizată corect de organism și previne boli precum obezitatea și boli cardiovasculare.
 În perioada adolescentină sportul oferă dezvoltare fizică și respectiv un aspect fizic plăcut, deoarece toate organele funcționează și au loc toate procesele de schimb de substanțe. 
 Factorul ecologic se reflectă asupara sănătății oamenilor la orice vârstă. Calitatea mediului ambiant poate determina o creștere normală și respectiv de asta depinde calitatea alimentelor consumate. O ecologie proastă poate cauza o mulțime de boli în special ale pielii și pot deregla unele procese bilogice precum somul sănătos, somnul are importanță mare pentru că este perioada când organismul se recuperează iar spre exemplu aerul poluat poate să creieze insomnii sau boli ale sitemului respirator.
 În general adolescența este perioada dezvoltării și formării, din asta rezultă că e nevoie de alimntație corectă ca organismul să dețină energie și substanțe nutritive pentru funcționarea sa, de sport pentru activarea tuturor organelor și sporirea metabolismului și mai are nevoie de un mediu ambiant nepoluat pentru ca cele enumerate anterior să aibp efect.

olly7: multumesc pentru un raspunsul tau
olly7: este ceea ce cautam
gatman: Cu plăcere
Alte întrebări interesante