Limba română, întrebare adresată de Utilizator anonim, 8 ani în urmă

Va rog ma poate ajuta cineva va rog cu un rezumat la Chearls Dickens (Poveste De Crăciun) va rog nu lunga și nu multe detalii va rogggg​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de alexandruhaba2
2

Răspuns:

Acțiunea cărții Poveste de Crăciun are loc la Londra, în Ajunul Crăciunului.

Personajul principal este Ebenezer Scrooge, un bătrân neprietenos și zgârcit căruia nu-i place deloc Crăciunul.

În ziua dinaintea Crăciunului este vizitat de doi domni ce strâng donații pentru oamenii săraci, dar Scrooge îi dă afară din biroul său

La fel de repede scapă și de nepotul său, Fred, fiul surorii sale decedate, când acesta îl invită la masa de Crăciun.

Angajatului său, insuficient plătit, Bob Cratchit, abia îi îngăduie să își ia liber în ziua de Crăciun.

Seara, ajuns acasă, lui Scrooge îi apare fantoma fostului său partener de afaceri, Jacob Marley. În acea zi împlinindu-se 7 ani de la moartea sa.

Jacob era legat în lanțuri și căra după el cutii grele cu bani. Îi destăinuie lui Scrooge că este blestemat să umble astfel pe pământ pentru faptele sale din timpul vieții.

La plecare îl avertizează pe Scrooge că va fi vizitat de trei fantome: fantoma Crăciunului trecut, fantoma Crăciunului prezent și fantoma Crăciunului viitor și că ar face bine să le asculte, altfel, îl paște aceeași soartă ca a sa.

La scurt timp, fantoma Crăciunului trecut își face apariția și îl transportă pe Scrooge în perioada în care era copil. Scenele de la școală cât și cele cu sora lui, Fan, îl înduioșează. Fantoma îl duce apoi la cina de Crăciun dată de primul său șef unde logodnica lui, Belle decide să pună capăt relației. Aceasta nu credea că Scrooge va fi capabil vreodată să o iubească mai mult decât iubește banii.

Fantoma îl duce apoi la cina de Crăciun dată de primul său șef unde logodnica lui, Belle decide să pună capăt relației. Aceasta nu credea că Scrooge va fi capabil vreodată să o iubească mai mult decât iubește banii.

La plecare, fantoma îl duce în mijlocul familiei numeroase a lui Belle în Ajunul în care Marley a decedat. Când Belle începe să descrie omul care Scrooge a devenit, acesta își dorește cât mai repede să plece de acolo, cuvintele ei provocându-i suferință.

A doua fantomă își face apariția și îl duce pe Scrooge în casa nepotului său Fred, unde fusese invitat. Însă o mare parte o petrece în casa angajatului său, Bob care trăiește în condiții sărăcăcioase. Aici îl descoperă pe micul Tim, băiețelul bolnav al lui Bob care pare că nu mai are mult de trăit.

Cea din urmă fantomă, a Crăciunului viitor îi prezintă lui Scrooge propria înmormântare la care nimeni nu era îndurerat, ba din contră, cei prezenți încercau să fure tot ce se putea. Prin comparație, fantoma îl duce și la înmormântarea micuțului Tim, arătându-i suferința familiei și îndurerarea.

În urma acestei vizite, Scrooge strigă că se va schimba și va deveni un om mai bun.

Astfel, în dimineața Crăciunului, Scrooge se trezește un alt om. Îi trimite familiei lui Bob cel mai mare curcan pe care l-a găsit, face o donație oamenilor pe care îi refuzase în urmă cu o zi și își petrece Crăciunul cu familia nepotului său.

De asemena, devine protectorul micului Tim și își petrece restul vieții fiind bun, generos și plin de compasiune, dar și de spiritul Crăciunului.

Alte întrebări interesante