Limba română, întrebare adresată de anacircu4, 8 ani în urmă

Făntăna dintre plopi EȘEU despre prietenie,democrație,libertate,500cuvinte.​


anacircu4: Da

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
0

Răspuns:

Prietenia este o relație bazată pe cooperare, sentimente, respect și mai ales loialitate. . Prietenia se bazează pe încredere reciprocă . Dacă nu ești prieten, ești dușman.

Un bun prieten sare mereu în ajutorul celuilalt,la nevoie și la rău. Într-un prieten, trebuie să ai încredere și să ști mereu, că el Este acolo să te susțină. Oamenii care nu au prieteni, sunt singuratici și s-ar putea să sufere și de alte boli psihice, din această cauză!. Ca să fi un prieten bun , fi bun!

Democrația , provine de la cuvântul grecesc demos ce înseamnă popor și kratos ce înseamnă putere. Aceasta se bazează pe voința poporului . Principiul ,cel mai important, democratic este votul , unde și femeile și bărbații au voie să voteze. Democrația constă în respectarea drepturilor omului , printre care cele mai importante : egalitatea în fața legii și dreptul la opinie . Nu toate țările au acest regim politic.

Cel mai important element este constituția, cartea tuturor legilor , care este un document, votat de către popor pentru un regim liber .

Principiile (unele)sunt : Libertatea , dreptatea, responsabilitatea, egalitatea, proprietatea etc..

Se clasifică în: democrația reală, democrația incompleta ( se află și România) , regim hibrid, autocrație.

În cartea drepturilor fundamentale ale Europei, libertatea se află în articolul 11 , libertatea de exprimare și de informare. Orice persoană are dreptul la opinie sau la exprimare și oricine are dreptul la informare.

Să fi liber înseamnă să ai voie să înveți, să poți merge în diferite instituții, să poți lucra etc .

Explicație:

mai adaugă și tu!


anacircu4: Mulțumesc ,frumos !!O zi frumoasă!!
Alte întrebări interesante