Geografie, întrebare adresată de algebraiete, 8 ani în urmă

Realizați un tur al oraşului București.
Observati: - caracteristicile geografice ale zonei; - instituții importante; - obiective turistice/economice ș.a. • întocmiti o fişă de observare asemănătoare celei date.​

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de ioana3345
1

Explicație:

București este capitala României. Este cel mai populat oraș și cel mai important centru industrial și comercial al țării. Populația stabilă de 1.883.425 de locuitori (2011[5]) face ca Bucureștiul să fie printre marile orașe din Uniunea Europeană. Conform unor estimări ce iau în considerare persoanele fără domiciliu în oraș, sau în tranzit, Bucureștiul adună zilnic peste trei milioane de oameni.[6] La acestea se adaugă faptul că localitățile din preajma orașului, care fac parte din Zona Metropolitană, însumează o populație de aproximativ 430.000 de locuitori.

Din punct de vedere economic, București este orașul cel mai prosper din România, și este unul dintre principalele centre industriale și noduri de transport din Europa de Est. Orașul are facilități pentru convenții, instituții de învățământ, zone culturale, centre comerciale, și zone de agrement.

Alte întrebări interesante