Limba română, întrebare adresată de georgevalentindinu50, 8 ani în urmă

Fenomene ale naturii: ploaie, ninsoare, vânt, fulger, tunet 1 Cum se formează norit? 2 Explică fenomenul natural de formare a ploii. 3 Cum se formează fulgii de nea? 4 Ce urmări poate avea lipsa îndelungată a ploilor?​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de svetlanacornica275
1

Răspuns:

1) Un nor este o masă vizibilă de picături de lichid condensat (apă pe planeta Pământ) sau de cristale de gheață sublimate care se găsește în atmosferă deasupra suprafeței Pământului sau deasupra unei alte planete ce posedă atmosferă. Există o ramură specială a meteorologiei care studiază norii, nefologia.

2)Ploaia este o formă de precipitație atmosferică sub formă de picături de apă provenite din condensarea vaporilor din atmosferă. Ploaia se formează când diferite picături de apă din nori cad pe suprafața Pământului în formă lichidă. 

3)Cristalele de zăpadă se formează din vapori de apă care se transformă în gheaţă în interiorul norilor. În centrul lor se află o particulă de foarte mici dimensiuni – de cele mai multe ori un fir de praf – în jurul căreia se dezvoltă mai multe ramificații. Fulgii de zăpadă nu sunt altceva decât cristale simetrice lipite între ele. Un fulg poate conţine de la 2 până la 200 astfel de cristale.

4)lipsa îndelungată a ploilor duce la secetă. în urma acestei secete ar avea de suferit oamenii dar și animalele. pe câmp nu s-ar mai face grâul, porumbul, orzul și astfel animalele ar muri de foame. Acest lucru duce la scumpirea alimentelor. tot din cauza secetei oamenii nu ar mai avea apă pentru consum și nici energie electrica pentru că cea mai mare parte de curent este asigurata de către hidrocentrale.

Succes!!

Alte întrebări interesante