Fie f:R->R, f(x)=4x-3. Sa se rezolve ecuatia f(x)+2*f(1-x)=3.
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
1
f(x)=4x-3 atunci f(1-x)=4(1-x)-3=4-4x-3=7-4x deaoarece am inlocuit x cu 1-x
Inlocuim:
f(x)+2*f(1-x)=3
4x-3+2(7-4x)=3
4x-3+14-8x=3
-4x=-8
x=2
Inlocuim:
f(x)+2*f(1-x)=3
4x-3+2(7-4x)=3
4x-3+14-8x=3
-4x=-8
x=2
Alte întrebări interesante
Biologie,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Limba română,
10 ani în urmă
Limba română,
10 ani în urmă
Limba română,
10 ani în urmă
Limba română,
10 ani în urmă
Matematică,
10 ani în urmă