Fie {OD⊂Int (∡AOB) si {OE⊂Int (∡BOD), astfel incat ∡AOD≡∡BOE. Fie OC bisectoarea unghiului DOE. Aratati ca {OC este bisectoarea unghiului AOB.
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
229
m(<AOD)≡m(BOE)
m(<DOC)≡m(COE)
m(<AOC)=m(<AOD)+m(<DOC)
m(<BOC)=m(<BOE)+m(<COE)
rezulta ca m(<(AOC)≡m(BOC) deci OC este bisectoarea unghiului AOB
m(<DOC)≡m(COE)
m(<AOC)=m(<AOD)+m(<DOC)
m(<BOC)=m(<BOE)+m(<COE)
rezulta ca m(<(AOC)≡m(BOC) deci OC este bisectoarea unghiului AOB
Alte întrebări interesante
Limba română,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Engleza,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă