Studii sociale, întrebare adresată de loginplayer, 8 ani în urmă

flora si fauna a orasului stefan voda


va rog dau coroana


loginplayer: informatii

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de marianjuli
1
Resurse naturale. Oraşul Ştefan Vodă face parte din regiunea câmpiei de stepă a teraselor Nistrului inferior, şi dispune de resurse naturale limitate. Activitatea antropologică în localitate are o influenţă puternică asupra mediului ambiant. Resursele minerale în localitate sunt modeste (piatră, nisip, lut)

Resursele acvatice includ resursele, lacurilor de acumulare a apei, precum şi a straturilor freatice subterane. Sursele de alimentare cu apă potabilă includ 17 fântâni arteziene. Controlul calităţii apei este efectuat lunar. în localitate este funcţionabil sistemul local purificare a apelor reziduale cu un volum de 250 m3 pe zi şi exploatată reţea orăşenească de canalizare centralizată.

Vegetaţia. În zona de stepă, pe lângă vegetaţia de stepă, se întâlneşte şi vegetaţia de pădure. Esenţele cele mai frecvente sunt cele gorun, uneori în asociaţie cu fagul, un arbore tipic pentru Europa de Vest şi Europa Centrală. În văile râurilor se întâlnesc păduri de luncă, cunoscute sub numele de zăvoaie, compuse din arbori iubitori de umezeală (sălcii, plop ş.a.).

Lumea animală. În regiunile de stepă sunt caracteristice unele rozătoare: şoarecele de câmp, hârciogul, iepurele, popândăul, dintre păsări: ciocârlia, prepeliţa, potârnichea, mai rar, dropia. Tot în stepe se întâlnesc şi unele animale de pădure: bursucul şi vulpea.

În lacuri şi bălţi există gâşte şi raţe sălbatice, berze, lebede, bâtlani, în lunca Prutului de Jos, mai rar, şi pelicani. În râuri şi lacuri se întâlnesc aşa peşti ca crapul, carasul, ştiuca, şalăul, somonul, plătica ş.a. Reptilele sunt reprezentate prin şopârle, vipere, şerpi de casă.

Solurile principale sunt cernoziomurile obişnuite, carbonatice şi sudice. Relieful este moderat fragmentat. Solurile se caracterizează printr-o fertilitate bună şi medie şi se recomandă pentru soiuri preţioase de viţă de vie de tipul Cabernet, Moldova şi altele, cereale păioase de toamnă, livezi de sâmburoase, pajişti etc. Irigarea terenurilor reprezintă principala măsură pentru intensificarea agriculturii în această zonă. Factorii restrictivi principali ai capacităţii productive a solurilor Zonei de Sud sunt: seceta, eroziunea, soloneţizarea, salinizarea şi compactarea, dehumificarea etc.


loginplayer: de unde ai luat informatia
loginplayer: te rog raspundemi
marianjuli: http://www.primariastefanvoda.md/index.php?pag=page&id=33&l=
Alte întrebări interesante