Istorie, întrebare adresată de nitaandreea1, 8 ani în urmă

!FOARTE IMPORTANT!
Stie cineva cum erau facute angajarile in perioada comunista? Imi puteti povesti? Unde trebuiau sa lucreze absolventii liceelor si cum se proceda? Erau obligati? Daca imi faceti eseu de 1000 de cuvinte despre asta dau 50 de lei pe langa puncte, jur!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de DitamaiȘobolanul
0
Absolvenții majorității liceelor erau repartizați la un loc de muncă după absolvire. Nu trebuia să îți faci CV, să cauți, interviu, etc. Cei mai mulți se mulțumeau cu ce primeau, cu serviciile în industrii sau agricultură pentru "propășirea patriei și a partidului" și aveau o oarecare siguranță financiară care venea automat pentru fiecare absolvent indiferent de cât de capabil era. Ăsta este și unul din motivele pentru care vezi în ziua de azi atâția oameni în vârstă "nostalgici" ai regimului comunist, ce nu se pot adapta la realitatea cotidiană la care sunt supuși ei sau urmașii lor bazată mai mult sau mai puțin pe merit și multă bătaie de cap, servicii nestatornice și firme ce își impun propriile standarde.

nitaandreea1: Multumesc!
Răspuns de Utilizator anonim
0
In perioada comunistă, tinerii care terminau liceul erau obligați să să angajeze undeva, probabil ai auzit de expresia "te luau de pe strada și te angajau", oamenii lui Ceaușescu. Anumite licee profesionale aveau legături directe, contracte cu fabrici prin care se învoiau sa le prezinte imediat noi muncitori, aceștia fiind proaspeții absolvenți.

marcela16: Și cel mai probabil, era mult mai bine
DitamaiȘobolanul: Era mai bine pentru cei fără ambiții, era un sistem care începuse să plafoneze pe toată lumea. Peste câteva generații am fi ajuns sa muncim toti pe banda rulanta in uzinele statului pe bani putini si mancare si mai putina fiind in acelasi timp bombardati cu mesajul de cat de grozav este iubitul președinte. Vrei să vezi ce s-ar fi întâmplat dacă nu se schimba nimic? Uită-te la Coreea de Nord. Este ca o capsulă a timpului din timpul lui Ceaușescu.
nitaandreea1: multumesc!
Alte întrebări interesante