folosiți substituția sau reducerea:
{ x-y = 49
{x + 1 = 3/5 y
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
0
Salut!
- Sistemul initial
{ x-y = 49
{x + 1 = 3/5y
- Putem sa substituim valoarea lui x din a 2 a ecuatie a sistemului
x = 3/5y - 1
- Mai departe putem sa o inlocuim in prima ecuatie
3/5y - 1 - y = 49
- Inmultim ambele parti ale ecuatiei cu 5
3y - 5 - 5y = 245
-2y = 250
y = -125
x = 3/5y - 1 = 3/5 * (-125) - 1 = -3 * 25 - 1 = -75 - 1 = -76
- Deci solutiile sistemului sunt:
x = -76
y = -125
mincadariamaria8:
mulțumesc !!
Alte întrebări interesante
Matematică,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Limba română,
8 ani în urmă
Chimie,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă