Limba română, întrebare adresată de denisadenisaa31, 9 ani în urmă

Formati enunturi in care sa folositi omonimele cuvintelor: sare, toc, luna, mai, mri, poarta, somn lin, par, pana.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de patrasandreea
75
Sare:Mama a pus prea multa sare in mancare .Ana sare pe trambulina. Toc: Mi.am pus ochelarii in toc . Maine ma duc sa imi cumpar niste pantofi cu toc . Toc! Toc! Toc! E cineva acasa? Luna: Luna viitoare este ziua mea. In aceasta seara este luna plina. Mai: In luna Mai este ziua mamei. Alin este mai destept decat mine.Poarta: El poarta niste ochelari de soare . Poarta castelului era din fier . Somn:Tata a pescuit un somn. Am avut un somn odihnitor. Lin: Linul are corpul gros. Sania aluneca lin. Par:Anca are cel mai lung par din clasa. Bunica a plantat un par in gradina.Pana: Lebada are pene frumoase. Am pierdut pana chitarii..
Răspuns de Seby16
23
Andrei sare la ora de sport . Mama a pus sara in mâncare . Lui Adina i s-a rupt un toc . Am schimbat tocul de la ușă . Intram in luna decembrie . Pe cer este luna plina . In mai sunt născut. Mai vreau mâncare . Andreea poarta un tricou roșu . Tata a deschis poarta. Trag un pui de somn. La rău am prins un somn. Sania aluneca lin. Când am fost sa pescuiesc am prins un lin. Am un par mătăsos . Am cules fructele din par. Am gasit o pana de gasca. Am taiat lemnele cu pana.

andreeazrr: crinutacrinuta nu ti se pare ca propozitiile de mia sus sunt mai mult copiate si nu gandite de tine, asta inseamna ca nu este munca ta
Alte întrebări interesante