Istorie, întrebare adresată de ojovan9, 9 ani în urmă

Formuleaza un text cu tema miracolele economice german, japonez, chinez: aspecte comparative

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
109
Miraculous economic german s a datorat in mare parte uriase sume de bani primita ca despagubiri de razboi din partea Frantei invinse in 1871.
Miraculous economic japonez s a bazat pe stilul particular de munca al japonezului, care era obisnuit sa munceasca mult chiar foarte mult. Putem observa ca ambele state au reusit in foarte scurt timp sa si creeze propiile colonii imperiale, unde sa si vanda marfurile.
Daca produsele germane vor cuceri pietele europene datorita calitatii lor, produsele japoneze erau ieftine, dar slab cailtativ.
Miracolul economic chinezesc isi face aparitia tarziu dupa ce regimul comunist a preluat puterea in China. Chinezii au avut avantajul unei forte de munca foarte ieftine si multe ore de munca pe zi, posibilitatii copierii/furtului de inventii tehnologice, precum si plata angajatilor cu salarii foarte mici.  De asemenea se observa o transferare a unor utilaje din Occident catre China din cauza existentei unor costuri mult mai ieftine in aceasta tara asiatica.

Utilizator anonim: ms
invaţatul2003: o meriti
bvrilliance: despagubiri din partea frantei invinse in 1817??
bvrilliance: 1871*
Utilizator anonim: da, franta afost obligata sa plateasca milioane de franci aur ca despagubiri de razboi dupa ce napoleon al 3 lea a capitulat in 1871
bvrilliance: si ce are asta cu perioada postbelica dupa al 2-lea razb mondial?
Utilizator anonim: eu aveam impresia ca te referi la miracolul german dupa aparitia imperiului german in 1871, deoarece nu ai pus nici o data cronologica... totusi putem spune ca germanii au iesit invingatori din primul si al 2 lea razboi mondial.... dc? simplu desi oficial a trebuit sa plateasca despagubiri si in 1918 si in 1945 germanii nu au platit NICIODATA din contra au fost ajutati k bani Pactul .Briand Kellogg interbelic si Planul Marshall dupa 45
Alte întrebări interesante