Limba română, întrebare adresată de denisalupu100, 8 ani în urmă

fram ursul polar, Cezar Petrescu ​

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de miry95
2

Explicație:

Voi incepe prin a-ti explica ce trebuie sa treci in fiecare sectiune.

  • La titlul cartii scri titlul acesteia, in acest caz Fram ursul polar
  • La autor notezi cine a scris cartea, in acest caz Cezar Petrescu

Bun, cele 2 au fost simple pentru ca nici macar nu trebuia sa citesti cartea pentru a raspunde la ele. Urmatoarele necesita citirea cartii.

  • La desfasurarea actiunii trebuie sa scri rezumatul pe scurt. Am sa il scriu aici, insa daca nu iti incape pe spatiul punctat poti sa il mai scutezi tu :

In iarna anului 1924 oamenii participa la reprezentatia de adio a Circului Strutki. Miss Ellian, imblanzitoarea, ii prezinta pentru ultima oara pe cei doisprezece tigri de Bengal.

     Ursul Fram, vedeta circului Strutki, a uitat toate acrobatiile pe care stia sa le faca. Astfel, nu mai poate fi folosit in spectacole.

   De mic, Fram, ursul polar, a fost prins de eschimosi in tinuturile polare, luat de marinarul Lars, vandut pentru zece sticle de rom. Fram inseamna „inainte” in limba norvegiana.

Pentru ca nu mai este bun sa apara in spectacole la circ, Fram este trimis inapoi in gheturile polare, cu ajutorul unui vanator de ursi, devenit aparatorul ursilor.

Fram este lasat sa traiasca pe o insula acoperita de gheturi, nepopulata de oameni, ca sa nu fie impuscat. Ursul ramane singur, colinda insula de colo-colo si isi face rost de hrana cu greu. In noaptea polara, apare aurora boreala, e viscol si Fram sufera de foame. Isi face un mic prieten, puiul de urs Zgaibarici.

Cei doi prieteni se despart cand Zgaibarici incerca pe ascuns sa faca figurile de circ pe care le vazuse la Fram.

Un sloi il duce pe Fram intr-un golf, unde locuia Nanuc, copilul de eschimos. Cei doi vanatori, Otto si Egon, sunt in pericol de moarte. Ursul Fram ii salveaza de la inghet si se intoarce in lumea oamenilor.

  • La un fragment preferat trebuie sa notezi fragmentul tau preferat din carte. In acest caz il voi trece pe al meu:

,,— Drum bun, Fram! Drum bun, Fram! […]"


miry95: Daca ai intrebari in legatura cu aceasta intrebare, nu uita sa ma contactezi!
denisalupu100: dar de ce in desfășurarea acțiunii, este așa de lunga? eu as vrea ceva mai scurt
miry95: Desfasurarea actiunii cuprinde toate evenimentele importante petrecute (desfasurate) in toata cartea. De aceea este mai lunga, daca nu iti incape pe spatiul punctat poti sa il mai scutezi tu.
denisalupu100: ok, mersi
miry95: Cu placere! Daca mai este ceva de lamurit, contacteaza-ma
denisalupu100: scuze că te deranjez, dar care sunt personajele și rolul lor? chiar am nevoie la această întrebare
Alte întrebări interesante