Limba română, întrebare adresată de alexandramuresan, 9 ani în urmă

Fruntea mea cea linistita. Cea linistita este adjectiv?raspundeti va rog

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
1
Da,este adjectiv cu gradul de comparație POZITIV.Întrebarea se poate pune pe lângă substantivul "fruntea" (ce fel de frunte?),acest adjectiv este in cazul Acuzativ si îndeplinește funcția sintactica de A.adjectival. Cuvântul "liniștită" poate fi luat si fara gradul pozitiv de comparație,întrebarea fiind pusa tot pe lângă substantivul,,frunte" si ca in primul caz având funcția sintactica de A.adjectival si stand in cazul Acuzativ.

alexandramuresan: Iti multumesc mult
Utilizator anonim: Cu mare placere!
alexandramuresan: Si gura de foc? Este adj de foc?
alexandramuresan: Te rog frumos raspunde
Utilizator anonim: Pai.....întrebarea se pune așa:(ce fel de gura?) si adjectivul "de fic" raspunde la aceasta întrebare deci rezulta ca da
iulyalowee: Adjectivul este liniştită nu cea liniştită
Utilizator anonim: Este "cea liniștită" daca luam împreună cu gradul de comparație POZITIV,cum am apus mai sus se poate lua si fara gradul de comparație astfel fiind doar "liniștită".
alexandramuresan: Multumesc mult . Inca o intrebare fruntea.mi este neteda si lina ..este vreun adj?
Utilizator anonim: Da.
Utilizator anonim: Ce fel de frunte?Cum îmi este fruntea?Prin aceste doua întrebări putem deduce ca "neteda si lina" sunt adjective insa au f.s de n.p.
Răspuns de AndreeaDeea1190
0
Da este adjectiv, deoarece determina un substantiv. Fruntea mea cea linistita. Cuvantul subliniat este substantivul determinat. 
Alte întrebări interesante