Limba română, întrebare adresată de Sara20161, 8 ani în urmă

găsiți verbele la modul participiu , participiile cu valoare adjectivala, adverbele provenite din participiu și substantivele provenite din participiu. analizați morfologic și sintactic:
c) și zanganitul argintiu al cheilor și scârțâitul muzical al sifonierelor deschise de o pana alba , când oglinda lor rasare-o clipa numai- un ietac și un copil cu buze umede și ochi dubioși, fiindcă în șifonier e socolata
d) și de toate chipurile pe care și le amintea nici unul nu-i răsărea lămurit : la urma se amestecasera companiile... Și într un târziu îi adunase un maior care .. Le striga întretăierea., ca și Cum se îneca : după mine băieți
URGENT DAU COROANA

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de zZady
7
adormit- adjectiv provenit din verb la participiu,cu 4 forme flexionare(adormit,adormită,adormiti,adormite),nearticulat,se acorda in gen ,numar si caz cu substantivul ,,dorul,,-genul neutru,numarul singular,cazul acuzativ,functia sintactica de atribut adjectival.
cosit- adjectiv provenit din verb la participiu,4 forme flexionare,nearticulat,se acorda in gen ,numar si caz cu substantivul ,,fin,, - neutru,singular,acuzativ, functia sintactica de atribut adjectival.
Zdrentuite- adjectib provenit din participiu,4 forme flexionare reflexiv,se acorda in gen,numar si caz cu substantivul ,,tarini,,,feminin,plural,cazul acuzativ, f.s.atribut adjectival.
Intunecată- adjectiv provenit din participiu,4 forme flexionare, se acorda in gen ,numar si caz cu substantivul ,,toamna,,- feminin,singular,nominativ , functia sintactica de atribut adjectival.

DEX-ul propune si pentru zdrentuite verb ,dar si adjectiv!!!Se poate si ata de analizat!BAFTA! imi cer scuze e doar pana la b ca mai mult nu stiu

radudoros111: Ai copiat rasp de aici https://brainly.ro/tema/4530659
Alte întrebări interesante