Fizică, întrebare adresată de mariaandrea82, 9 ani în urmă

Gelu,Victoras si Ancuta se cunosc de mici copii si sunt buni prieteni.Gelu si Victoras locuiesc pe strada dreapta casele lor fiind situate la distanta D=600metri una de alta.Ancuta locuieste pe o strada perpendiculara pe strada dreapta,la distanta D=100metri de intersectia lor aflata la jumatatea strazii drepte .Cei trei prieteni hotarasc sa se intalneasca la ancuta pentru a discuta temele,astfel Gelu pleaca spre victor la ora 10:00 insotit de simpatica Nusa,catelusa care cunostea deja traseul.Victoras pleaca cu o intarziere de 2 min fata de gelu(delta T.) baietii merg cu vitezele aproximativ egale v1=v2=v=0,5 metri pe secubda.Dar Nusa poate alerga cu o viteza de 3 ori mai mare .Dupa ce a parcurs distanta d1=200 metri Gelu isi vede prietenul apropiindu-se si din acel moment Nusa alearga de bucurie de la unu la celalalt pana la intalnirea acestora.
a)Determina ora la care s-au intalnit Gelu si Victoras precum si ora la care cei doi au ajuns la Ancuta,daca dupa intalnire au mers cu aceasi viteza insotiti de Nusa.
b)Callculeaza distanta totala parcursa de Nusa pana la intalnirea copiilor.Se considera ca intoarcerea catelusei la intalnirea fiecaruia dintre copii se fae intr-un timp foarte scurt care poate fi neglijat.
c) Determinati momentul la care catelusa se reintalneste prima data cu stapanul ei Gelu considerand ca moment initial momentul plecarii de acasa.
MA INTERESEAZA IN SPECIAL PUNCTELE B SI C!!! :) SI DE CATE ORI SE PLIMBA NUSA DE LA GELU LA VICTOR!! :)

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de liviu501515
3
Daca vrei numai anumite puncte, inseamna ca nu se pune problema pentru lucruri mai simple. Indicatie: Nu trebuie sa fractionezi distantele si timpii. Cainele alearga intre cei doi un timp egal cu timpul necesar lor pentru intalnire de la momentul cand se zaresc. Inmultind acest timp cu viteza cainelui afli distanta parcursa de caine! La pct c) este vorba de a calcula timpul necesar cainelui  sa parcurga de doua ori d1 dintre cei doi copii minus x  (2d -x) si, respectiv, timpul necesar stapanului de a parcurge  x. (timpii sunt egali, vitezele  sunt 1/3)
Alte întrebări interesante