Geografie, întrebare adresată de lenuio, 8 ani în urmă

geografie populatiei si asezarilor umane;Definiti urmatori termeni;Natalitatea,Mortalitatea,bilant natural Brain drain Capcana democratica Emigrant Imigrant Bilant total

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de vmv9507
1

Răspuns:

natalitate- este frecvența nașterilor de copii vii în cadrul unei populații, exprimată prin raportul dintre numărul de nașteri dintr-un an și efectivul populației.

mortalitate- este un indicator al sporului natural care măsoară numărul de persoane care decedează raportat la o anumită populație, într-o unitate de timp.

bilanț natural brain-drain-Sporul natural al unei populații, raportat la o anumită perioadă, ca valori absolute, reprezintă diferența dintre numărul născuților-vii și numărul decedaților în perioada de referință.

capcană democratică-

emigrant- este actul sau fenomenul părăsirii țării sau regiunii natale de către un individ sau grup de indivizi pentru a se stabili în alta.

imigrant- este o mișcare a oamenilor într-o altă țară sau regiune în care aceștia nu sunt nativi, cu scopul de a se stabili acolo.

bilanț total- suma algebrica dintre bilantul natural, spor natural (mortalitate si natalitate)si bilantul migratoriu ce este determinat in mare parte de sporul natural.


lenuio: Multumesc frumos!
Alte întrebări interesante