Limba română, întrebare adresată de constanta123, 9 ani în urmă

haina il face pe om sau nu parerea + argument

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Dulceatzaa2
2
Parerea mea <Multa lume se intreaba la aceasta, la acest raspuns..Dumnezeu ne-a creat dar oamenii  si-au facut de toate.Pacatul e al celui care judeca omul dupa cum arata, dupa cum e imbracat sau dupa cat de lung are parul, nu dupa ce are in cap! Din pacate,in ultimul timp omul este catalogat dupa felul cum este imbracat..fara a se gandi ca in spatele acelor haine elegante se poate ascunde un suflet rau ,urat.omul este catalogat dupa felul cum este imbracat..fara a se gandi ca in spatele acelor haine elegante se poate ascunde un suflet rau ,urat...Sincer multi se uita dupa haine,dar nu stiu ca  exteriorul poate  parea frumos,si atragator dar interiorul poate fi cu mii defecte..
Răspuns de ste
1
"Haina face pe om "- aici vorbim despre o imagine , adica despre aparenta! Nu vreau sa fie o confuzie intre necesitatea unui stil vestimentar corect , decent, curat si ideea de a epata "restul lumii "cu posibilitatile financiare . Adica, pentru multi e o chestiune de portofel ( sau de card).
In opinia mea , deosebirile dintre oameni ( excluse fiind cel pe criterii etnice, religioase,..) trebuie sa tina cont de cultura fiecaruia, de posibilitatile intelectuale care, pot fi antrenate , de munca si de bunul simt , de educatia formala si informala a semenilor. Esenta trebuie sa faca diferenta , nu haina care...ori se demodeaza, ori ramane mica.

ste: multumesc pentru coroana!
constanta123: o meriti
Alte întrebări interesante