Limba română, întrebare adresată de Alecrezygirl, 9 ani în urmă

o compunere de 10-15 randuri in care sa iti exprimi opinia despre necesitatea evitarii războaielor


Rominx: Fa-l tu.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Rominx
19
Multe razboie s-au petrecut in trecut.Si s-au luptat urmasii nostri.Au  fost viteji,curajosi,si au avut multa stima pentru popor.Au un instinct aparte.Eu,pe lanaga,daca as lupta,m-arface toti ferfenita.Si  as pierde si tara.Este grea tara cu razboaie.Dar cum ar fi fara? Trebuie sa evitam razboaiele.Daca am fi toti buni si miloso,nimic rau nu s-ar fi intampla.Dar,se stie deja ca in raazboi este o parte buna,care apara tara,si alta  rea,care o distruge.Inca o data,daca toti oamenii  ar fi fost buni,niciun razboi nu s-ar intampla.Dar se mai fac greseli.Dar razboiele sunt ceva crud.Nu ar trebui sa se intample.Ca ,de exemplu:Stefan cel Mare.El era un om bun.Dar cei cu care s-a luptat (razboinicii),au fost rai.Daca erau si ei buni,niciun razboi nu s-ar fi intamplat si tara noastra ar fi in siguranta completa.
Fara razboie,fara razboiae! Fara razboaie,fara razboaie!
Răspuns de ctinamaria31xxx
26
Nimanui nu-i plac razboaiele, cu toate ca sunt foarte multe persoane care citesc pe nerasuflate o carte de acest gen. Asa cum stim toti, este o mare diferenta intre fictiune si realitate, intre razboiul trait si cel citit.

Multi oameni nevinovati au de suferit, raman pe drumuri, unii doar cu hainele de pe ei, si in cele mai fericite cazuri, pot sa o ia de la 0, cu toate ca este extrem de greu sa reincepi ceva la care ai trudit o viata din nimic. Totodata, razboiul dezbina familii, lasa copii orfani, femei vaduve, sotii lor fiind omorati pe front, luptand poate pentru o tara straina, deoarece s-au inrolat manati de lipsa banilor si de saracia in care se scalda acasa. 

Razboiul nu se termina insa odata cu ultimul glonte tras. Dramele continua si dupa, pentru ca persoanele raman cu traume si cu frici bine impamantate, unele care, majoritatea le vor lua cu ei in pamant. Todata, de cele mai multe ori izbucnesc epidemii si incepe foametea, si atunci razboiul isi mai ia tributul din randul supravietuitorilor.

Totodata, pot disparea si multe cladiri sau monumente istorice de o insemnatate neimaginabila, care nu mai pot si inlocuite vreodata.
Cei mai importanti insa raman oamenii, care, la fel ca monumeltele, nu vor mai fi niciodata ca inainte, chiar daca raul a trecut.
Alte întrebări interesante