Limba română, întrebare adresată de Utilizator anonim, 9 ani în urmă

Harry Poter - rezumat

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de spidie
29

REZUMAT  HARRY POTTER

    Dupa moartea tragica a parintilor sai, Harry, in vârsta de un an, este adapostit de catre matusa sa Petunia si unchiul sau Vernon. Cei doi, purtând o ura acerba impotriva parintilor baietelului, pe care-i considerau bizari si monstruosi, sunt deosebit de severi si reci cu nepotul lor. Harry devine calul de bataie al lui Dudley, varul sau, iar parintii acestuia nu intervin in apararea baietelului.

   Harry nu cunoaste adevarata poveste a parintilor sai, crezând ca au murit intr-un accident de automobil.

    La vârsta de 11 ani, Harry intra la scoala de vrajitori, la care era inscris inca de la nasterea sa. Astfel, afla ca a fost intotdeauna un vrajitor, intocmai ca si parintii sai, care si-au pierdut viata in lupta impotriva celui mai puternic practicant de magie neagra, Voldemort, supranumit «  Cel caruia nu i se poate pronunta numele ».

    Se pare ca Harry Potter insusi, când era doar un mic bebelus, ar fi reîntors catre Voldermort blestemul care-i era destinat lui, neutralizând astfel puterile magului, iar faptul de a fi crescut in caminul unchiului si matusii sale, care nu practicau magia, i-a permis sa creasca la adapost de orice pericol.

    Deci Harry intra la scoala Poudlard, care il are ca director pe profesorul Albus Dumbledore. Face cunostinta cu Ron Weasley si Hermione Granguer, care devin prietenii si complicii sai. De altfel, Harry intra in echipa de Quidditch, sport colectiv popular al vrajitorilor, practicat pe maturi zburatoare !

   Astfel, Harry petrece cea mai frumoasa perioada din viata sa, perioada fericita dar si periculoasa, caci Voldermort nu a disparut definitiv si este decis sa reintegreze un corp omenesc…...




Alte întrebări interesante