Limba română, întrebare adresată de hvladnicolae, 8 ani în urmă

Hei!
Am nevoie de o compunere la romana despre o creatura mitologica și eu am ales grifon.
Va rog am nevoie pt mărire de medie.
Mulțumesc!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
18
Printul si Grifonul 

In vremuri de mult apuse, pe niste taramuri indepartate, asupra regatului s-a abatut o oaste numeroasa care a cotropit tara si a pustiit meleagurile. Maretul rege s-a luptat din rasputeri sa tina piept navalitorilor dar a sfarsit sub fierul rece al navalitorilor. Cu ultimele vorbe a cerut unui ostean credincios sa se repeada la castelsi sa ii spuna tanarului prin sa fuga in munti si sa astepte vremuri mai bune pana sa se poata intoarce.
Printul a ascultat de sfatul regelui si a luat calea muntilor. A mers incontinuu trei zile si trei nopti si sfarsit de obosela a gasit o mica intrare intr-o pestera. A intrat taras pe burta si obosit a adormit. Mare i-a fost mirarea si frica cand s-a trezit si langa el cu ochi de foc statea nemiscat un grifon imens. Il privea fara sa schiteze un gest. Dupa cateva munte, grifonul i-a spus cu o voce grava si puternica:
- Cine esti si ce cauti in pestera mea ?
- Marite Grifon, sunt fiul regelui si am fugit in munti pentru ca tara a fost trecuta prin foc si sabie de niste dusmani sangerosi. Regele cu gura de moarte mi-a cerut sa ma ascund si cand voi simti ca este vremea sa ma intorc si sa eliberez tara de cotropitori.
- Asculta-ma baiete ! Eu te voi ajuta daca ma ajuti si tu pe mine. Intrarea in pestera a fost blocata de o stanca imensa si nu mai pot iesi. Daca ma vei hrani sa prind puteri am sa sparg stanca si apoi impreuna vom merge sa alungam dusmanii.
- Intocmai asa am sa fac, marite Grifon. Chiar acum ma duc sa incerc sa vanez ceva.
Si uite asa zi si noapte printul umbla hai-hui prin paduri si vana tot ce ii cadea sub ochi. Ba niste iepuri, ba o caprioara sau un mistret si ii aducea totul grifonului care prindea puteri pe zi ce trece. Dupa cateva luni grifonul ii spuse 
- Printe, cred ca a sosit vremea sa ma eliberezi. Cauta niste oameni prin satele din jur si incercati sa spargeti stanca. Eu cu puterile mele am sa incerc sa imping din interior.
- Acum plec, pana diseara am sa strang cat mai multi.
Printul o lua sper vale spre cele cateva sate rasfirate si reusi sa adune cateva zeci de oameni inarm


Utilizator anonim: Printul o lua spre vale catre cele cateva sate rasfirate si reusi sa adune cateva zeci de oameni inarmati cu tarnacoape, topoare si ciocane. Zile in sir au batut in piatra dura pana au mai subtiat-o. De pe partea cealalta grifonul impingea si iata ca deodata stanca incepu sa se urneasca. Grifonul isi incorda fortele oda ta, de doua ori si a treia oara reusi sa rostogoleasca stanca in haurile unei prapastii.
Utilizator anonim: Bucuros, iesi afara si isi intinse aripile marete. Isi ascuti gherele stralucitoare de niste pietre, dadu capul pe spate si un gafet asurzitor ii iesi din gat. Muntii se cutremurara, frunzele copacilor au inceput sa cada, dusmanii auzira si se uitara mirati unul spre altul de zgomotul ciudat. Flacari ii ieseau pe nari grifonului, ochii aruncau priviri ucigatoare.
Utilizator anonim: - Baiete, suie in spatele meu sa pornim sa cutreieram satele si targurile sa strangem ostile.Impreuna vom merge la razboi sa scapam tara de nelegiuitii de dusmani.
Utilizator anonim: Printul isi facu vant pe spatele grifonului si plecara sa anunte vestea cea mare. Mii de oameni au apucat armele si s-au indreptat spre cetatea regala unde dusmanii petreceau intr-o veselie fara seaman.
Utilizator anonim: Printul calare pe grifon a dat cateva rotocoale deasupra castelului si dusmanii au fost ingroziti de acea aratare nemaivazuta pana atunci. Cand grifonul a inceput sa scuipe flacari pe nari si sa racneasca din toti plamanii cotropitorii infricosati de moarte au inceput sa fuga din cetate care pe unde apuca. Atunci ostenii adunati de print ii ajungeau din urma si ii treceau prin ascutisul palosurilor, sa le taie pofta sa mai incerce vreodata sa se intoarca pe acele meleaguri.
Utilizator anonim: Cativa dusmani au scapat si au povestit despre teribila lighioana si stapanul ei. Nimeni nu a mai avut curajul vreodata sa mai incerce sa cotropeasca acele meleaguri si de atunci printul si grifonul au dus o viata linistita. Poate mai traiesc si astazi ... cine stie ... Nimeni nu a mai fost pe acolo sa ne dea de veste.
Alte întrebări interesante