Limba română, întrebare adresată de Anto98, 9 ani în urmă

Hei!Ma puteti ajuata si pe mine un pic, va rog.Am nevoie de ajutor trebiue sa fac o argunemtare pe baza urmarorul;ui citat "In iubire si-n razboi este  totul permis?".Multumesc mult


Anto98: Am pus din greseala prea multe puncte de salplata.Eu am vrut sa piun doar 20 de puncte.
pearlove: Deja nu mai poti scoate :D

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de irinateleoaca
1
Viata este frumoasa, dar, cateodata, arata ca un camp de lupta. Orice conducator de osti trebuie sa fie un foarte bun strateg pentru a castiga cat mai multe batalii. Istoria ne ofera foarte multe exemple de astfel de genii in ale strategiei militare: Alexandru cel Mare, Napoleon, Stefan cel Mare si multi altii. Pentru a castiga un razboi, orice strategie este permisa: manevrele militare si elementele-surpriza sunt parti componente ale oricarei strategii bine planificate ce are ca scop principal victoria cu cat mai putine pierderi umane, dar in final, razboiul se bazeaza pe ura si finaluri de drum (adica, pe moarte). Daca ne intoarcem la viata, ca opus razboiului aceasta are ca principal obiectiv dreptul de a trai si de a iubi. Iubirea insa are elementele sale surprinzatoare si anume, faptul ca cei implicati nu raman neafectati. O iubire trebuie de cele mai multe ori castigata; aceasta este ca o batalie, prin urmare, instinctual, victimile care cad prada acestui sentiment vor elabora strategii uimitoare in atingerea scopului pentru care Eros a fost zamislit. Orice stratagema este permisa, dar acest fapt nu le va asigura neaparat si succesul celor care le gandesc. In iubire, ca si razboi, exista victorii, dar si esecuri.
O frumoasa poveste de dragoste in acest sens, ce a ramas nemuritoare in inimile oricaror cititori din toate colturile lumii, este "Romeo si Julieta". Iubirea lor absoluta a devenit simbol de puritate, dar si de moarte.
Alte întrebări interesante