Chimie, întrebare adresată de anntzaana, 8 ani în urmă

HELPPPPPPPPP MEEEEEEEEEE
Esente, arome, parfumuri
Referat
1pagina A4
Să aibă logică și sens​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de ciobotaruclaudia43
1

Răspuns:

În chimie, recepţia informatie gustative de la nivelul limbii se bazează pe o recunoaştere a moleculelor din mediul extern de către proteinele organelor de simţ, aşa cum pentru a fi deschisă, o yală recunoaşte o singură cheie. Cu toate că o echipa de chimişti au luat premiul Nobel pentru elucidarea mecanismului de recunoaştere moleculară , relaţia între structura moleculelor şi senzaţia pe care acestea o produc rămâne încă un mister.

Arome

Moleculele care determină senzaţia de gust se numesc generic arome. Aromele naturale sunt folosite încă de la începuturile timpurilor pentru savoarea mâncărurilor şi a băuturilor, azi folosite împreună cu aromele artificiale sintetizate în laborator.Esențe și Parfumuri

Esențe și parfumuri

Pentru a fi mirosită o substanţă trebuie să fie volatilă şi solubilă în apă; ea ajunge mai întâi la organul mirosului, nasul (unde

se dizolva în mucoasa nazală) şi apoi la receptorii olfactivi. lipsa de miros se explică În unele cazuri prin faptul că unele molecule, insolubile În apă, nu ajung la aceşti receptori. Moleculele care generează senzaţia de miros plăcut se numesc generic esenţe; ele activează semnale olfactive la nivelul sistemului responsabil de producerea emoţiei. Aşa se explică faptul că esenţele volatile sunt folosite încă din antichitate pentru efectul lor terapeutic şi sunt folosite şi astăzi în proceduri de aromoterapie.

Esenţele se extrag prin antrenare cu vapori, macerare la cald sau extracţie cu solvenţi , din diferite părţi ale plantelor.

O singură esenţă sau amestecuri de esenţe se păstrează dizolvate într-un solvent organic cu care formează o soluţie omogenă cu aspect uleios.

Se comercializează sub numele de uleiuri esențiale. Unele dintre ele sunt folosite la fabricarea parfumurilor utilizate în cosmetică , iar altele în industria alimentară . Parfumul este un amestec omogen format din esenţe dizolvate în soluţie alcătuită din alcool etilic şi apă. Industria parfumurilor prosperă prin crearea de parfumuri noi, prin recombinarea esenţelor naturale tradiţionale sau prin obţinerea în laborator a unor compuşi organici folosiţi ca esenţe sau amestecuri de esenţe .

Esenţele sunt compuşi organici care au În moleculă legături duble, cicluri aromatice, grupe funcţionale de tip: alcool, aldehidă

, cetonă, eter, ester sau cicluri care conţin atomi de carbon şi unul sau mai mulţi heteroatomi (N şi O).


anntzaana: Îți dau mâine punctajul...o scriu și văd ce zice profa
ciobotaruclaudia43: ok
ciobotaruclaudia43: Nota mare
carmentofan: S-ar putea sa zica ca ai copiat de pe internet
ciobotaruclaudia43: Aia e
Alte întrebări interesante